Kokosriekstu Eļļa veiksmīgi cīnās ar zobu bojāšanos

21 Aprīlis 2018 Autors :  

Neatkarīgi no tā, vai Tu lieto zobupastu pieaugušajiem vai bērniem, ja tās sastāvā ir Fluorīds, tad tā ir piebāzta ar toksiskām vielām. Fluorīds pats par sevi ir toksiska, tātad indīga viela. Tiem, kas vēlas savu ikdienu atbrīvot no toksisku vielu ietekmes noderēs pētījums, kas tika veikts Īrijā.

 Īrijā bāzētais, Athione institute of Technology, 2012 gadā publicēja pētījumu, kura laikā noskaidroja, ka Kokosriekstu eļļa ir ļoti efektīva cīņā ar zobu bojāšanos. Zobi bojājas, kad mutē ir izmainīts PH līmenis un šajā vidē sak vairoties baktērijas, kas uzbrūk zobiem.

Athione institūta darbiniekie pētīja, kā Kokosriekstu eļļa ietekmē baktērijas, kas dzīvo cilvēka mutē. Pētījumā tika izmantota parasta kokosriekstu eļļa un kokosriekstu eļļa, kas tika apstrādāta ar enzīmīmiem, līdzīgā veidā, kā tas notiek gremošanas laikā. Tas ir zinātnieki skatījās, kā kokosriekstu eļļa ietekmē tīrā veidā un pēc apēšanas, kad tā saskarās ar enzīmiem gremošanas traktā.

Streptococcus pyogenesstrep throatPētījumā tika pētīts, kā eļļa ietekmē Streptococcus baktēriju saimi(Streptokoka baktērija. Streptokoku baktērijas saimē ietilpstošās baktērijas cilvēkam var izraisīt sekojošas slimības - faringītu, jaundzimušo meningītu un sepsi, endokardītu, bakteriēmiju pneimoniju, elpošanas ceļu infekcijas saslimšanas, žults vai urīnceļu infekcijas, zemādas / orgānu abscesus, zobu kariesu un pneimoniju), kas ir viena no visbiežāk dzīvojošām baktērijām cilvēka mutes dobumā.

Pos strep

Pētījuma laikā tika noskaidrots, ka ar enzīmiem modificētā kokosriekstu eļļa, nomāca lielāko daļu Streptokoku baktēriju celmus, tai skaitā - Streptococcus mutans - skābi ražojoša baktērija, kas ir zobu bojāšanās pamatā.

Pētījums, kurā dalību ņēma Athione institute of Technology, Bioscience Research Institute, ko vadīja Dr. Damien Brady savu pētījumu prezentēja 2012 gada, Society for General Microbiology’s rudens konferencē, kas notika University of Warwick.

Daudzos pētījumos tika noskaidrots, ka daļēji sagremots ēdiens ir aktīvs pret mikro-organismiem. Iepriekšējais pētījums par enzīmu modificētu pienu, nodemonstrēja, ka tas samazina S. mutans piestiprināšanos pie zobu emaljas, kas noveda pie domas izpētīt citu enzīmu modificētu ēdienu iedarbību uz baktērijām.

Turpmākajā pētnieciskajā darbā zinātnieki mēģinās noteikt, kā kokosriekstu eļļa ietekmē Streptokoku baktēriju molekulārajā līmenī, kā arī mēģinās noteikt tā ietekmi uz citām baktērijām un raugu sēnītēm.

Papildus testēšana ļāva noteikt, ka ar enzīmiem modificētā kokosriekstu eļļa veiksmīgi iznīcina Candida albicans sēnīti, kas ir daudzu slimību pamatā, piemēram - piena sēnīte, kas izpaužās, sievietēm, ar baltiem izdalījumiem no maksts, tā arī jebkura vecuma cilvēkiem, kad tie slimo un mutes dobums paliek balts.

Pētnieki uzskata, ka ar enzīmiem bagātināta kokosriekstu eļļa var kalpot, kā antibakteriāls līdzeklis, kas var lieti noderēt zobu labošanas industrijā.

Dr Brady uzsver - "Zobu karies ir viena no galvenajām problēmām, kas ietekmē 60 - 90% bērnu un lielāko daļu pieaugušo, industriāli attīstītajās valstīs. Iestrādājot ar enzīmiem bagātinātu kokosriekstu eļļu zobu higiēnas produktos, būtu veiksmīga alternatīva ķīmiskajām piedevām, tā, kā kokosriekstu eļļa darbojās ļoti mazos apjomos. pie tam situācoijā, kad palielinās antoibiotiku rezistance, ir ļoti svarīgi, ka mēs pievēršam savu uzmanību jauniem veidiem, kā cīnīties ar mikrobu izraisītām infekcijām."

Pētījums palīdz saprast, kādas antibakteriālas aktivitātes notiek zarnu traktā. "Mūsu pētījuma rezultāti parāda, ka Cilvēka gremošanas trakta produkti uzrāda antimikrobiālu aktivitāti. Tas var ietekmēt, kā baktērija kolonizē zarnu traktu un parāda tā veselību" skaidro Dr Brady.

"Mūsu pētījums nodemonstrēja, ka kunģa un zarnu traktā sašķeltais piena proteīns (pienam nokļūstot kunģī, tas tiek sašķelts mazākos proteīnos) samazina kaitīgo baktēriju pieķeršanos zarnu sieniņām, bet pat aizkavēja tās no nokļūšanas šūnās. Mēs patreiz pētam un cenšamies noskaidrot, kā kokosriekstu eļļa un citi ar enzīmiem bagātināti ēdieni traucē baktērijām izraisīt slimības".

Uz informācijas avotu var nokļūt nospiežot uz bildes. Atvērsies jauna lapa.

ait english logo

935 Cilvēku lasījuši šo rakstu
Mareks Kalniņš
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
Top